KTO Eğitim ve Sağlık vakfı yurtlarında konaklayan 90 öğrencimizle beraber 6. Geleneksel Bursa- Çanakkale gezimizi gerçekleştirdik. Gezimize ilk olarak Bursa’nın tarihi, kültürel ve sosyal hayatını inceleyerek başladık. Sabah kahvaltımızı Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden olan yaşayan Osmanlı köyü Cumalı Kızık’ta yaptıktan sonra gezimize 1326 Panorama Fetih Müzesiyle devam ettik. Bursa ve Anadolu’nun Manevi Kandili Emir Sultan Buhara hazretleri, Osmanlı’nın ilk sarayı Çelebi Mehmet Han Cami ve Türbesi, Bursa Osman Gazi Türbesi’nde Yiğit Cengâver Alp’lerin nöbet devir töreni ve Tophane saat kulesine gezerek Bursa gezimizi tamamladık.
Çanakkale ruhunun öğrencilerimize hissettirebilmek için projemizin 3. Adımı olan Çanakkale gezimize Seyit Onbaşı’nın görev yaptığı Rumeli Mecidiye Tabyası’nda rehberimizde detaylı bilgi alarak başladık. Çanakkale Muharebeleri’nde Hilâl-i Ahmer (Kızılay) Cemiyeti’nin bölgede kurduğu seyyar hastaneler önemli rol oynayan ve günümüzde de Konya Selçuklu Belediye’sinin katkılarıyla yapılan 1915 Hilal-i Ahmer Hastanesi olarak ziyaretçilere açılan Canlandırma Alanı’nı gezerek devam ettik. Çanakkale Şehitleri Abidesi, 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi olan Truva Atı’nı gezerek tamamladık.
Bu yıl 6.’sı düzenlenen “Çanakkale Ben’im Projesi”e katılan öğrencilerimiz, hem “Çanakkale Ruhu”nu hem de yaşam ve kültürüyle uygarlıklar kenti olarak nitelendirilen Bursa’nın tarihi dokusunu benimsediler.